alpha reiser - Dine drømmer - vår inspirasjon
RIGA

SIGHTSEEING PAKKE 2012
3 NETTER STANDARD ROM
 RADISSON  BLU  LATVIJA   /  RADISSON  BLU  ELIZABETE  /  RADISSON  BLU  RIDZENE
FROKOST INKLUDERT
AIRPORT TRANSFER T/R
SIGTSEEING PAKKE RIGA
 BUSS + GÅSIGHTSEEING GAMLEBYEN M/AVSLUTTENDE LATVISK LUNSK m/ØLSMAKING
SIGHTSEEING LATVIA
VELG MELLOM RUNDALE / SIGULDA / JURMALA
RIGA
Kombinert sightseeing buss + gåsightseeing.
Del 1 : Buss sightseeing 
Del 2 : Sightseeing til fots i Gamlebyen 
Del 3 : Latvisk lunsk m/smaksprøver av øl
Kombinert buss og spasertur rundt i UNESCO Heritage Center, panoramautsikt med presidentpalasset, den går rundt det unike Art Nouveau-området - den vakreste gaten i Riga - Alberta Street. Turen videre rundt Boulevard Circle med National Opera og latviske universitetet, Frihetsmonumentet og utmerkede eksempler på Art Nouveau samt Middelalderparkens arkitektur av klostere, kirker, lagerbygninger og losji.

Old Riga vandringen med kulisser preget av romantikkens middelalder, handelsmenn og håndverkere - grunnlagt for mer enn 800 år siden. La oss gå rundt i trange brosteinsbelagte gater med kirker og kloster, St.Peter 's, St.Johann' s, katedralen, det romantiske kloster Courtyard, store og små Guilds, House of Blackheads, “katt og hund” huset, svensk Gate og andre historiske monumenter av det gamle Riga.

Smaksprøver av latviske tradisjonelle retter i en koselig taverna er en utmerket avslutning av sightseeing. The Tavern ligger i den historiske bygningen av det svenske hovedkvarter i Gamlebyen. Gjestene tar sine plasser på trebord, spesielt gjort etter middelalderens design. Hver gjest får sitt eget måltider servert på treplate, på middelaldersk måte. 4 krus med øl, hver og en som stammer fra en av de latviske provinsene, er sammen med den tradisjonelle forretter - ost, røkt kjøtt, brød, etc.. 

JURMALA 
Jurmala - den største feriebyen i de baltiske stater er kjent for sine naturskatter - det milde klimaet, sjøen, den friske luften, den legende omspunnende helsebringende leiren og mineralvannet.

Tiltrekningskraften til Jurmala ligger i den nesten 33 km lange hvite sandstranden, de store furuskogene og den naturlige grensen rundt byen - River Lielupe. I Jurmala vil du se en kombinasjon av sjarmerende trehus, bygget i begynnelsen av forrige århundre og moderne resort bygninger.RUNDALE
Rundale Palace er en av de mest fremragende  monumenter av barokk og rokokko kunst i Latvia. Turen tar deg 80 km ut fra Riga mot sør - til Zemgale og det berømte hertugdømmet Kurland. 
Rundale Palace - sommer residensen til hertugen av Kurland, Ernst Johann Biron. Det ble designet av den anerkjente italienske arkitekten Francesco Bartolomeo Rastrelli, skaperen av St. Petersburg berømte Winter Palace.

  

SIGULDA
Sigulda - en koselig by, som ofte omtales som "Sveits i Latvia ', ligger 52 km nord fra Riga på territoriet til den Gauja National Park. Gauja River danner den dypeste dalen i de baltiske stater med rød sandsteins klipper, grotter, kildevann og dype løvverks skoger. Sigulda er spesielt kjent for sitt Middelaldermuseum, slottsruinene Livonian Knights, og det 13. århundres Bishop `s Castle.

  

HOTELLER
VELG MELLOM :
Radisson Blu Latvija Hotel
Radisson Blu Ridzene Hotel
Radisson Blu Elizabete Hotel
4* hoteller som ligger ved inngangen til Gamlebyen - mer sentralt kan du ikke få det :-)LATVIJA

ELIZABETERIDZENE


  

PRIS 2 PERSONER
FRA
KR. 6.199.-  
 
 
 
OPPLEVELSER
SIGHTSEEING RIGA
LATVISK LUNSJ
KOMBINASJON
GO KART
BUSS 1,5 TIMER
GAMLEBYEN 1,5 TIMER
 
4 LOKALE ØLTYPER
LATVISKE SMÅRETTER
 
LATVISK LUNSJ
+
SIGHTSEEING 3 TIMER
ADRENALIN KICK!
ORDINÆR KJØRING
- 30 MIN
KR. 149.-/PERSON
KR. 149.-/PERSON
KR. 275.-/PERSON
KR. 299.-/PERSON
BLACK RIGA BALSAM
AERODIUM
ELVE BÅT SIGHTSEEING
ATV ACTION
LATVISK LUNSJ
+
BLACK RIGA BALSAM
FLY SOM FUGLEN
DU SVEVER PÅ LUFT
TOUR RIGA
RIGA-JURMALA
SIGHTSEEING
  
KR. 175.-/PERSON
GRUPPE
PRIS FRA 49.-
GRUPPE
SEGWAY SIGHTSEEING
SKYTING
LUFT BALLONG
TRE KLATRING
SIGHTSEEING MED
GARANTERT LATTER!
1,5 TIME SIGHTSEEING
SKYTING MED
ULIKE VÅPEN
UNIK OPPLEVELSE
ONCE IN A
LIFETIME ?
SPREK OPPLEVELSE
I NATUR
KR. 369.-/PERSON 
GRUPPER
BE OM TILBUD
GRUPPER
 
ACTION OPPLEVELSER 
NATUR OPPLEVELSER
 
 
DIREKTE RUTER
RIGA
  
 
 
RIGA
Mange har et bilde på netthinnen av den flotte, nesten majestetiske, Skyline hovedstaden i Latvia, Riga, kan by på sett fra elven Daugavas venstre bredde. De slanke gotiske spirene på Old Town's mange kirker vitner om byens lange historie som strekker seg tilbake til det 13. århundre, mens den behagelige harmonien i panorama er tankevekkende av superb estetisk sans som har formet mye av byens arkitektur fram til i dag dag.

Ingen steder er at estetisk mer markert enn i "Centrs," den sentrale delen av Riga, som er dens økonomiske, finansielle og kulturelle kjerne. Gamlebyen, på UNESCO World Heritage liste, blant fantastisk utvalg av arkitektoniske stiler i det historiske sentrum - fra barokk til klassisisme, fra renessansen til Art Deco, fra romansk til nasjonalromantikken - konsentrert enklaven Jugendstil eller art nouveau med sin fantastiske blomster ikke har sin make noe annet sted i verden.
Men like unike er de mange trehusene fra det 19. århundre som har stolt motstått presset av kommersialisering og gentrifisering, beholde sin plass i Rigas arkitektoniske overflødighetshorn og gjennomgår for tiden en state-of-the-art ansiktsløft.

Men Riga er ikke bare historie.
Stolt av sin kulturarv, er det en grundig moderne by med en utviklet infrastruktur og muligheter for ulike aktiviteter og underholdning. En by med rike musikalske tradisjoner, med en utmerket opera, flere verdensklasse kor, og enestående klassisk orkestre, og ikke minst jazz, rock, blues, og en rekke andre populære musikk-band opptre både i konsertsaler og klubber. I fortroppen av scenekunsten ikke bare lokalt men på europeisk plan, har New Riga Theatre (JRT) mye å tilby lokalbefolkningen og tilreisende. Rigas museer er definitivt ikke støvete arkiver fra fortiden, men er i stedet å sette et økende vekt på interaktive skjermer og moderne teknologi, mens de mange kunstgalleriene konkurrerer med hverandre i å prøve å forutse trender for fremtiden. Legg til at det varierte shoppingsteder og utallige kafeer, restauranter, barer og nattklubber og du får Riga i all sin livlige variasjon.

Hva har alltid vært sentralt i byens energi er folket. Riga ligger ved en viktig vannvei, elven Daugava som forbinder byen til Gulf of Riga og Østersjøen, og dermed fjerne land, har gjort Riga til et transportknutepunkt og en korsvei der ulike kulturer møtes og krysser hverandre. Blant de mer enn 700 tusen innbyggere er det latviere, russere, hviterussere, ukrainere, polakker, jøder og andre etniske grupper som alle har satt sitt uslettelige preg på skikker, mat, og selve utseendet av Riga. I det relativt kompakte byrom er det en etnisk blanding, men alle de forskjellige bydelene har på hver sin måte en unike historie og landemerker.
 
 
Blant Rigas mange skatter er den vakre, velstelte hager og parker, som tar opp en vesentlig del av byens territorium. Faktisk er det flere gode store skoger innenfor byens grenser hvor lokalbefolkningen elsker å ta Søndags rusleturer, jogge, se på fugler, plukke sopp på høsten, eller gå på ski om vinteren. På våren når de mange frukthagene er i blomst, kan hvite kronblad ses drivende gjennom byen.
 
Etter å ha slitt seg igjennom mange kriger, endringer i politiske regimer, og økonomiske omveltninger, er Riga en trivlig, livlig, og fremtidsrettet by med sin egen distinkte aura, sjarm og stil.
 
Velkommen til Riga!
 
 
 
RIGA - RIKTIG STØRRELSE OG PLASSERING!

Som et lett tilgjengelig møtested mellom Øst-og Vest-Europa, har Riga et komplett utvalg av konferansefasiliteter, høy kvalitets hoteller og arenaer for spesielle tema arrangementer - mange innen gangavstand fra sentrum og Gamlebyen.

Riga har vært målet for mange kjente internasjonale begivenheter, inkludert et NATO toppmøte, World Ice Hockey Championship, Eurovision, og mange internasjonale konferanser.


• Riga er veldig kompakt, sentrale steder er innen gangavstand i sentrum
• 10 km fra flyplassen til sentrum
• Nøkkel til det baltiske markedet på 7,5 millioner mennesker
• Møte punkt mellom nord - sør og øst - vest

• Direktefly fra mer enn 80 + destinasjoner
• Sea havn med ferge trafikken fra Skandinavia og Tyskland
• Praktisk tog-og bussforbindelser fra Estland, Litauen, Russland, Ukraina og Hviterussland

• Historiske og moderne arrangementssteder med den nyeste teknologien
• største konferansehotell i Baltikum
• Største utstillingssenter i Baltikum
• Uvanlig overnatting i slott, herregårder og historiske bygninger
 
• "GOOD VALUE FOR MONEY" 
• God kvalitet og service for en rimelig penger
• Endeløse shoppingmuligheter med vennlige priser
• Spis og drikk som en konge eller dronning for en borger pris
• Ingen hovedstad i Europa har en historisk spa-by så nær
• Ved siden muligens den beste hvite sandstrendene i Europa
• Flere golfbaner i byen
• Aktiviteter fra vertikal vindtunnel for å bob gøy kjøre

• Ingen hovedstad i verden har så mye Art Nouveau (jugendstil) arkitektur som Riga
• Sjarmerende gamle bydelen og sentrum på UNESCO World Heritage liste
• Høyeste andel av trehus i noen europeisk hovedstad

• verdensklasse Opera og ballett
• Fødestedet til Mihail Baryshnikov og Mariss Jansons
• Middag på Opera scenen mulig
• Største matmarkedet i Europa
• Fristende kafeer og restauranter
• Hottest natt liv i Nord-Europa
• Diverse gourmetrestauranter
 
Historie:
Riga ble offisielt grunnlagt av den tyske biskop Albert i 1201, selv om området var befolket allerede lenge før det. Byen sluttet seg til Hanseatic League i 1282. I 1510 ble verdens første juletre pyntet i Riga. Tysk styre ble erstattet av svensk styre i 1629. Riga ble den største byen i det svenske riket. I 1710 Riga kom under russisk kontroll, men byen var likevel sterkt preget av tysk kultur helt frem til man erklærte uavhengighet. I 1873 ble den første av alle latviske Song Festivaler holdt i Riga. En sterk økonomisk oppgang førte til byggeboom i begynnelsen av det 20. århundre, og gjorde Riga til den ledende Art Nouveau (jugendstil) by i verden og en av de mest velstående byer i russiske imperiet. Fra 1901 til 1912 hadde Riga en britisk ordfører, Mr. George Armitstead. Riga og Latvia nøt uavhengighet i perioden 1918 til 1940 da kommunistiske Sovjetunionen og Nazi-Tysklands herjinger startet. Riga var under sovjetisk styre frem til 1991 da Riga og Latvia fikk tilbake uavhengighet og frihet. I år 2001  feiret Riga sitt 800-års-jubileum, og var en av Europas kulturbye. I dag er Riga en av Europas mest dynamiske og raskest utviklede byer. I 1995 ble Gamlebyen i Riga - Old Riga inkludert i UNESCOs verdensarvliste.
 

Klima:
temperert klima med fire karakteristiske årstider. Somrene er tørre, solrike og varme med temperaturer noen ganger over + 30 C. Vår og høst har ofte ustabilt vær med sol og regn på samme dag. Vinteren er fra desember til mars, og vanligvis med snø.

Språk: Latvisk er det offisielle språket staten. Russisk er morsmålet til en tredjedel av befolkningen. Engelsk og tysk er utbredt. Yngre folk ofte snakker skandinavisk eller fransk, også.

Religion:lutherske, ortodokse og katolske kirker dominerer. Engelskspråklige tjenester på den anglikanske kirke i Gamlebyen. Riga har en jødisk synagoge, også.

President: Valdis Zatlers har vært president i Latvia siden 2007. Presidenten har sitt kontor i Riga Castle på Pils Square i Gamlebyen.

Stortinget: Latvia har et parlament med et lovgivende hus ledet av Stortingets Speaker Gundars Daudze. Han har ledet parlamentet siden 2007. Parlamentsbygningen Saeima ligger på Jēkaba ​​Street i den gamle bydelen i Riga.

Regjeringen: Latvia er ledet av en Høyre-senter regjering samtidig Riga er ledet av en sosial-demokratisk ordfører. Den nasjonale regjering har sitt kontor på Brivibas Boulevard i sentrum, samtidig som byrådet nettopp har flyttet tilbake til det gamle rådhuset som ligger ved ratslaukums (Town Hall Square) i Gamlebyen.Valuta:  Latvias valuta er lat (LVL). 1 LVL er omtrent 12 NOK. 
Det er mange vekslingskontor i Riga, spesielt i den gamle bydelen. Ettersom de er lokalisert nær hverandre, er det en god idé å shoppe rundt etter den beste prisen. Det er også praktisk å veksle penger på en av de mange bankene som ligger over hele byen, både i sentrum og i distriktenes nabolag.

Rigas største kjøpesentre og varehus, blant annet "Alfa", "Galerija Centrs", "Spice", "Stockmann", samt restauranter, idrettshaller og andre steder, kan ikke godta kontant betaling i euro. I dette tilfellet er det mest praktisk å betale med et kredittkort. 
 
 
Transport
Trikk, trolley og buss
Offentlig transport i Riga begynner å gå kl. 05: 30 og slutter klokken 23:30 om kvelden. Selv om billetter kan kjøpes fra sjåføren (LVL 0.70), er det billigere å kjøpe en e-ticket på gaten kiosker og butikker velger.
Det er mulig å kjøpe en e-ticks for én tur (LVL 0,50), fem turer (LVL 2,50), ti turer (LVL 4,75) og tjue turer (LVL 9). Det er også mulig å kjøpe en 24-timers billett (LVL 1.90), en tre-dagers billett (LVL 5.70), eller en fem-dagers billett - (LVL 9,50).

En e-ticket kan brukes på alle "Rigas satiksme" busser, trolleys og trikker, og er en moderne og praktisk måte å betale for offentlig transport i byen.

Jernbanetransport
Det er også mulig å komme rundt Riga med tog, som koster LVL 0,50 per tur innenfor bygrensene.
Mange bruker tog transport for å nå kysten feriebyen Jurmala, som ligger bare noen kilometer utenfor Rigas bygrense. Toget tar en ca. halv time, og forbindelsen er god med flere togavganger i timen. Togstasjoner i nærheten av Jurmala er Lielupe, Bulduri, Dzintari, Majori og Dubulti. En enveis billett til Jurmala koster rundt LVL 1.
 

 

Elvebåten «New Way"
Fra 1. mai 1.oktober vil du kunne nyte en tur langs elven Daugava  til Jurmala og tilbake. I Riga finner du elvebåten i nærheten av gamlebyen, på motsatt side av Riga slott, 50 meter fra skulpturen Big Christopher mot Stone Bridge.
 
 
Taxi
Drosjer i Riga kan identifiseres ved spesielle taxi lys på toppen av bilen og gule bilskilt, som begynner med TX eller TE. Drosjer skal være utstyrt med et taksameter, samt at det er et krav at de skal synliggjøre tydelig pris pr. kilometer på taxien. Vær oppmerksom på om taxi-sjåføren slår på taksameteret når du setter deg inn i bilen.  Når du betaler for taxi tjenester, be om en kvittering, som garanterer ærlig service.

Den maksimale dagtid taxi tariff er opp til LVL 0,50 (EUR 0,70) per kilometer. Kostnaden for å trå inn i en taxi er opp til LVL 1,50 (EUR 2,15).
Taxiene er nesten alltid tilgjengelig utenfor de store hoteller, kjøpesentre og jernbanestasjoner.

Det er flere måter å praie en taxi i Riga: finne en som er parkert med lysene i byen, stopper en på gaten, eller ringe etter en. Når du ringer ut en taxi gjennom en dispatcher, er du garantert den beste service. Det er også mulig å ringe ut ulike typer drosjer for ulike behov, som for eksempel en taxi utstyrt med en baby sete, eller en større taxi hvis trenger mer plass. Det er også mulig å ringe ut en minivan taxi.
 
 
Parker :
Riga er stolt av sine mange parker.
Riga er en av de grønneste europeiske hovedsteder, så mens du besøker byen, kan du finne tid for bedagelige spaserturer i grønne områder. Er du heldig får du se både ørn og ugle mens du spaserer rundt, de liker seg veldig godt i byens mange parker.
Vær klar over at det er forbudt å nyte alkohol åpenlyst i parker og øvrige offentlige steder.
 
Art Nouveau (Jugend-stil) :
Etter demontering av middelalderens forsvarsmurer i midten av det 19. århundre, tok Riga fatt på den fantastiske Art Nouveau-stil. I begynnelsen av 20. århundrede dukket utsøkte Art Nouveau-bygninger opp mellom byens øvrige trehus. Mange av disse husene er nå over 200 år gamle!
Riga går for å være selve "hovedstaden" for "Art-Nouveau", både grunnet antall bygninger og hvor godt bevarte de er.
 
 
Nyttig informasjon:
Røyking
Helsedepartementet har besluttet å forby røyking på offentlige steder.

Det er en fullstendig røykeforbud i restauranter, puber og kafeer i Riga, derimot, er røyking tillatt i utendørs kafeer kun i angitte området. Røyking er ikke tillatt i nattklubber, kinoer, samt på konsert og idrett arenaer, med mindre det er en spesiell dedikerte røykeområde. Det samme gjelder for kasinoer og gambling haller.

Det er ikke tillatt å røyke på offentlig transport stopper i Riga heller. Røyking i taxi er heller ikke tillatt. De eneste unntakene er på lang avstand tog av ferjer, som har spesielt røykeområder.

Videre er røyking heller ikke tillatt i barns parker, byens parker og torg, samt badeplasser. En annen ting å huske på er at røyking ikke er tillatt 10 meter fra bygningen innganger til offentlige eller kommunale institusjoner. Det er best å ikke røyke utenfor bygninger i det hele tatt.

Internett
Internett kan benyttes over hele byen Riga.
Betal trådløst internett er tilgjengelig på mange offentlige steder, for eksempel "Statoil" bensinstasjoner, Riga International Airport, pizzeriaer og andre steder - overalt der et "WiFi" klistremerke er utstilt.

For å koble til WiFi Internett, er det nødvendig å skaffe seg et brukernavn og passord gjennom å kjøpe en pre-betalingskort tilgjengelig på alle trådløse internett-steder, eller ved å sende en tekstmelding / ringe betal nummeret 177.
 
 
Offentlige helligdager
Latvia har 15 offisielle helligdager. I løpet av disse dagene, alle offentlige og kommunale institusjoner, industribedrifter, mange butikker og markeder er stengt og offentlig transport følger en helg tidsplan.

Offentlige høytidsdager i Latvia er:

• 1. januar - New Year's Day;
• Langfredag​​, påskedag og påskedag;
• 1. mai - Arbeiderdagen og innkalling av den grunnlovgivende forsamling i 1920;
• 4. mai - Uavhengighetsdagen - Republikken Latvias uavhengighet i 1990
* Pinsen
• Andre søndag i mai - Morsdagen
• Juni 23 og 24 - Sommer Solverv, Sankthansaften og Midsummer;
• 18 november - Forkynnelsen av Republikken Latvia i 1918;
• Desember 24, 25 og 26 - jul;
• 31. - Nytt års aften.
De viktigste offentlige helligdager er den 4. mai og november 18. Hvis disse dager tilfeldigvis faller på lørdag eller søndag, er neste mandag en offisiell helligdag.
 
Midtsommer er i følge latviere selv landets mest tradisjonsrike feiring, og for mange latviere har den større betydning rent kulturelt enn julefeiringen. 23. og 24. juni pleier folk å forlate byene for å feire den tradisjonelle midtsommerfesten på landsbygda. Alle latviere er nær beslektet med naturen og nesten alle har et familiemedlem som bor utenfor byer og tettsteder. det er en tradisjon å feire midtsommer ved et bål, en elv, en innsjø eller ved havet. I de senere år har det også utviklet seg en slags "byfeiring" inne i byene, der det er et yrende folkeliv med spesielle utsalg og boder.
 
 
 
KILDE : LiveRiga  
    
 
SPA I RIGA
HOTELLER I RIGA  
 
 
 
RESTAURANTER I RIGA
GRUPPETUR RIGA
LINK